KÜFÜR ÜZERİNE TEZLER 2

Daha önce bahsetmiştim. Küfür, sövgü olduğu gibi sevginin de bir işareti olabilir pek tabii. Misal çok komik bir adamı izleyen bir seyirci beğenisini komedyenin annesinin mesleğine dair yorumlar yaparak da belli edebilir. Küfürle insanlar güldürülebilir falan ve benzeri… -küfür acziyetin bir işaretidir. Demişti bilge bir adam. “Adam haklı beyler.” Gerçekten de insan aciz kaldığı durumlarda sıkça müracaat eder küfür müessesesine. Tribündeki taraftar, inip kendi çalamaz verilmeyen penaltının düdüğünü yada televizyon başında, açıklanan yeni vergi yasasını izleyen küçük esnafın gücü yetmez durumu değiştirmeye. Elden bir şeyin gelmediği durumlarda sayar dökeriz bol bol.


İnci sözlüğü bilmeyeniniz yoktur ama ben yinede biraz anlatayım. Ekşi sözlükle başlayan e-sözlük furyasının bu günlerde kendinden en çok söz ettiren ismi. İnci sözlük aslında tam bir e-sözlük bile değil. İçinde insanların türlü vesilelerle birbirine bam güm küfür ettiği bir sanal platform. Ama incilerin faaliyetleri sözlük sınırını çok aştı. Bu kitle farazi alemde düzenlenen anketlere topluca saldırarak sonuçları manüple ediyor, sosyal ağlarda topluca yorum terörü estiriyorlar, hatta internet sitelerindeki butonların ismini değiştiriyorlar hatta ve hatta canlı yayınlara telefonla bağlanıp küfrü basıp kapatıyorlar. Eylemlerinin temel malzemesi küfür. İnci sözlük için bir grup kendini bilmez ergen diyenlerin sayısı hiç de az değil. Hiç de öyle olmadığı gün gibi aşikar aslında. Yani din propagandası yapan bir mizah dergisinin sanal platformdaki grubunda yayınladığı bir karikatürün altına titreyerek boşaldım diye yorum yazmak, hiç de öyle kendini bilmez bir ergen davranışı değil. İnci planlı mı? Hayır tam tersi rastgele. Kolektif mi? Duruma göre. Aralarındaki bayanların sayısı da oldukça fazla. Bir bayan arkadaşım orada yazar olduğunu söylediğinde kendimi şöyle şeyler söylerken yakaladım; ooohhh açılsın Padora’nın kutusu, doya doya basabilirsin küfürü artık, bu ülkede erkek olmanın lüksünü sanal da olsa tat sen de! Çünkü o artık bir incici ve kimse orada onu yargılamaz kınamaz ayıplamaz. Ha babam küfür yer o ayrı. Ama o da cayır cayır saydıracak zaten. İnci sözlükteki rumuzunun arkasındayken yaptıkları için de kimse onu kınayamaz zira o bir incici onun için söylenecek söz yok yozlaşmanın en uç noktasında zaten. Öyle mi? Hiç de değil aslında. Kendisi son derece nitelikli, iyi eğitim almış, saygın bir mesleği olan, kültürel birikimi yüksek ve sosyal ilişkileri kuvvetli biri. Peki bu cici kızın orada ne işi var. Çünkü bu cici kıza ne yapması gerektiği küçüklükten itibaren dayatılmış. Çünkü bu cici kıza nasıl oturup kalkması nasıl konuşması gerektiği dikte ettirilmiş. Namus tabularıyla baskı altına alınmış. Onca birikimi ve niteliğine rağmen üç kuruşa çalıştırılıp tüketimi özendirecek her türlü bombardımana maruz bırakılmış. İnci sözlük yozlaşmış bir oluşum değil, yozlaşma karşıtı bir oluşumdur. Planlı, misyonu ve felsefesi olan bir isyan hareketi olduğunu söylemiyorum. Sistemli ekonomik kültürel ve toplumsal erozyonun kaçınılmaz sonucudur inci. Bu tepkinin altında yatan çok basit bir mantık var. Kutsal saydığınız ya da şu veya bu şekilde önemli addettiğiniz tüm değerler adına bizleri yozlaştırdınız. Şimdi biz de öyle bir noktaya geldik ki artık iyi veya kötü, güzel veya çirkin her şeye karşıyız. Allah’tan kitaba, dinden imana, milliyetten vatana, namustan topluma her şeye sövüyoruz.

…yalnızlığım benim sidikli kontesim
ne kadar rezil olursak o kadar iyi…



Her şeye sövüyoruz. Çünkü elimizden başka bir şey gelmiyor. Aciziz ve yalnızca küfür edebiliyoruz. Ve bizi kınamanın rencide etmenin bir yolu da yok. Ar damarımız çatlaktan çok öte bir kudretle çağlıyor. Siz bizi sansürledikçe biz daha beter zıvanadan çıkıyoruz. Aciziz ve çaresizlikten kıvranıyoruz. Kıvrandıkça daha çok küfrediyoruz. Üşüyoruz reyiz…
Adam haklı beyler!!!

…kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi
dilimizde akşamdan kalma bir küfür…

…yalnızlığım benim süpürge saçlım
ne kadar kötü kokarsak o kadar iyi…





inci sözlük hakkında ciddi ciddi bir tek küfür
bile içermeyen bir yazı yazdım ya, Allah da benim belamı versin!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder